تکنولوژي موبايل چيست | جديدترين تکنولوژي هاي مربوط به موبايل

صنعت موبايل جهان در سال‌هاي اخير پيشرفت‌هاي بسياري کرده و جالب است که هر سال بر نوآوري‌ها و خلاقيت‌هاي موجود در اين حوزه نيز اضافه مي‌شود. 2018 نيز سال جذابي براي فناوري‌هاي موبايلي خواهد بود.

تکنولوژي گوشي هاي هوشمند ؛ روند کنوني و آينده صنعت موبايل جهان

تکنولوژي گوشي هاي هوشمند شکلي از فناوري است که بيشتر در ارتباطات سلولي و ديگر جنبه هاي مرتبط با آن استفاده مي‌شود و از يک شکل از پلت فرم استفاده مي‌کند که درآن بسياري از فرستنده‌ها توانايي ارسال همزمان داده‌ها در يک کانال را دارند. از اين پلت فرم با عنوان Code-division multiple access و يا کد دسترسي چندگانه (CDMA) نام مي‌برند. اين پلت فرم اجازه مي‌دهد تا بسياري از کاربران از فرکانس‌هاي تک استفاده کنند، زيرا احتمال دخالت فرکانس از دو يا چند منبع را محدود مي کند. اين کانال در طول سال‌ها تکامل يافته است.

برترين تکنولوژي هاي موبايلي 2018

اسکنر اثر انگشت زير نمايشگر

موضوع ادغام اسکنر اثر انگشت با نمايشگر گوشي هاي هوشمند از ابتداي سال گذشته مطرح بوده است، حال که نمايشگرها فضاي بزرگي از بخش جلويي گوشي‌ها را گرفته‌اند، چگونه مي‌توانيم قادر به استفاده از سنسور اثر انگشت در قسمت جلويي موبايل باشيم؟ آيا ما بايد براي هميشه به فکر تعبيه اين حسگر در پنل پشتي باشيم؟ آيا بايد اين سنسورها را فراموش کرده و از سيستم هاي جايگزين همچون Face ID استفاده کنيم؟ امکان تعبيه اسکنر اثر انگشت در زير شيشه نمايشگر وجود دارد. در واقع، اين ويژگي توسط شرکت چيني ويوو و به لطف فناوري سيناپتيکس پياده‌سازي شده است. به همين دليل، احتمالا با روي آوردن شرکت‌هاي بزرگ‌تر به اين تکنولوژي فاصله چنداني نخواهيم داشت.

فناوري برتر بزرگ نمايي پيشرفته آيفون 7 پلاس

عکاسي ديجيتالي يک روزنه اميد واقعي در صنعت گوشي سازي محسوب مي‌شود. به همين دليل چندان تعجب برانگيز نيست که همه سازندگان سعي مي‌کنند که از يک فناوري برتر عکس برداري در ساخت گوشي‌هاي خود استفاده کنند، با وجود اين هميشه بايد به اصول پايه هم پايبند ماند و در اين زمينه اپل شرکتي بود که توانست گوشي آيفون 7 پلاس خود را با يک دوربين پيشرفته و کاربردي عرضه کند. آيفون 7 پلاس اولين گوشي هوشمندي بود که در ساخت آن از لنزهاي ثانويه با قابليت بزرگ نمايي 2 ايکس استفاده شد؛ اين فناوري برتر کاربر را قادر مي‌سازد تا بدون کاهش کيفيت تصوير بزرگ نماي مورد نظر خود را بر روي عکس انجام دهد. برندهاي مختلف گوشي سازي از اواسط سال 2000 ميلادي آزمايشات خود را در زمينه مجهز ساختن گوشي‌هاي خود به يک دوربين بهتر شروع کردند اما در نهايت اين اپل بود که توانست با ترکيب کردن سخت افزار دوربين‌‌هاي کلاسيک با نرم افزارهاي هوشمند نتايج عکس برداري بهتري را بدون ناديده گرفتن اصول طراحي ارائه کند.

نمايشگرهاي Liquid Crystal Display يا LCD و نمايشگر هاي رتينا

کريستال مايع يکي از جذاب ترين موادي است که هم داراي قابليت هاي مايع و هم جامد است. به همين دليل استفاده از آن در يک وسيله الکتريکي بر اين شرايط مولکولي تاثير گذاشته و اجازه کم و زياد کردن نور خروجي در يک پيکسل و ايجاد يک صفحه سياه و سفيد را مي دهد. اما در نمايشگرهاي رنگي هر پيکسل به سه پيکسل جداگانه تقسيم شده که هر کدام وظيفه نمايش يا عدم نمايش رنگ هاي قرمز، سبز و آبي را دارند. براي ايجاد رنگ، مقدارهاي متفاوتي از نور به هر زيرپيکسل تابانده مي شود

تکنولوژي NFC چيست و چگونه مي توان آن را فعال كرد

امروزه تعداد گوشي‌هايي که از تراشه NFC استفاده مي‌کنند و اين سامانه را پشتيباني مي‌کنند روز به روز در حال افزايش است. (به طور مثال گوشي هاي هوشمند جديد) با استفاده از اين تراشه اطلاعات به صورت کد شده بين دو وسيله رد و بدل مي‌شود. البته اگر گوشي شما جديد نيست، اين تراشه را مي توان خريد و بر روي باتري گوشي چسباند تا با ساده ترين گوشي هم اين تكنولوژي در دسترس شما باشد. براي اينکه تلفن هوشمند شما بتواند با دستگاه‌هاي داراي NFC ارتباط برقرار کند، بايستي از چيپ NFC برخوردار باشد. تکنولوژي NFC بر اساس "شناسايي فرکانس راديويي" (RFID) ساخته شده که به يک گجت امکان مي‌دهد تا به گجتي ديگر امواج راديويي ارسال کند و پس از شناسايي يکديگر، عمليات مشخصي بين آنها انجام شود.

دليل فاصله پيشرفت تکنولوژي باتري از موبايل چيست

امروز هنوز تعداد زيادي از گجت هاي الکتريکي هنوز از باتري هاي ليتيوم-يون بهره مي برند که سوني آن را در سال 1991 به شکل تجاري درآورد. مشخصا اين تکنولوژي از زمان ياد شده تا کنون دست خوش تغييرات و بهبودهايي هم شده اما بيشتر تغييرات، مربوط به طراحي موارد مرتبط با باتري و نه خود آن، نظير بهينه سازي هاي نرم افزاري و سخت افزاري شده اند. هنوز هم گونه قابل اطمينان ديگري از باتري ها از راه نرسيده تا سازندگان بتوانند آن را جايگزين ليتيوم-يون کنند. در اين ميان متخصصان اين امر [از جمله ايلان ماسک] هم خبر مي دهند که به اين زودي انتظار بهبود شرايط باتري ها را نبايد داشت. دکتر «جي وايتکر» (Jay Whitacre)،‌ يکي از متخصصان برتر جهان در زمينه باتري ها که در دانشگاه کارنگي ملون، واقع در پيتسبورگ فعاليت دارد، مي گويد: «ليتيوم-يون همچنان در آينده به شکل گسترده اي مورد استفاده قرار خواهد گرفت. راهکارهاي هيجان انگيزي که گاه در مورد آنها مي شنويد، به کمپاني هاي تکنولوژيک کمکي در زمينه افزايش عمر باتري گجت هاي معمول نخواهند کرد.»

اسکنر ليزري سه بعدي به آيفون 8 مي‌آيد

مدت‌هاست که اپل از علاقه‌اش به ورود به حوزه واقعيت افزوده مي‌گويد و کمپاني‌ها و استارت‌آپ‌هايي را هم در اين زمينه خريداري کرده است. اما اين که اپل اين فناوري را در چه محصولي به کار مي‌گيرد هميشه يک سوال بود. شايعات جديد از ورود فناوري واقعيت افزوده در آيفون 8، به عنوان اولين محصول واقعيت افزوده اپل خبر مي‌دند. Rod Hall از شرکت سرمايه گذاري J.P. Morgan در گفته‌هاي خود از اين شايعات حمايت کرده و اعلام کرد که احتمالا اپل در آيفون 8 از اسکنر ليزري سه بعدي استفاده مي‌کند. اين قطعه در تشخيص صورت و همچنين واقعيت افزوده کاربرد دارد. احتمالا اين اسکنر ليزري سه بعدي جايگزين Touch ID در امنيت دستگاه خواهد شد. در حال حاضر ضريب خطاي Touch ID آيفون برابر 1 به 50 هزار است، اما نوع اوليه اسکنر ليزري که قبلا آزمايش شده حتي از اين هم دقيق‌تر خواهد بود.
البته اين اولين بار نيست که خبر جايگزين Touch ID با سنسورهاي ديگر را مي‌شنويم،‌ قبلا هم خبرها از احتمال جايگزيني سنسور اسکن عنبيه (که اولين بار در گلکسي نوت 7 استفاده شپه بود) با سنسور تشخيص اثر انگشت آيفون گفته بودند.

نسل دوم ايرپاد در اولين نسخه آزمايشي iOS 12.2 تأييد شد

نسخه‌‌هاي آزمايشي سيستم عامل‌ها معمولا برخي رازهاي نهفته در شرکت‌ها را فاش مي‌کنند. اولين نسخه آزمايشي iOS 12.2 نيز از اين قاعده مستثني نيست. برخي توسعه دهندگان با گشت و گذار در اين ورژن، نکته جديدي را کشف کرده‌اند. در صفحه تنظيمات Hey Siri، نام ايرپاد هم به چشم مي‌خورد که همين موضوع، امکان معرفي آن در تاريخي نزديکي را تأييد مي‌کند. به گزارش ديجي تايمز، پيش بيني که نسل دوم ايرپاد در نيمه اول سال 2019 معرفي و عرضه شود. اين محصول مطمئنا با کيسي که به قابليت شارژ بي‌سيم مجهز است، همراه خواهد بود که قابليت شارژ با ايرپاور را داراست.

اولين گوشي سامسونگ با پنل Infinity-O به بازار جهاني معرفي شد

سامسونگ چندي پيش گوشي Galaxy A8s را به عنوان اولين گوشي هوشمند مجهز به پنل نمايش Infinity-O معرفي کرد. اين غول تکنولوژي روز گذشته از همان دستگاه هوشمند اين بار تحت عنوان Galaxy A9 Pro براي بازارهاي جهاني رونمايي کرد. اين گوشي ابتدا براي بازار چين عرضه شد اما به نظر مي‌رسد که سازنده‌اش به خوبي متوجه نياز بازار به چنين دستگاهي شده و قصد دارد آن را به زودي به قيمت 540 دلار روانه ساير کشورها کند. انتظار مي‌رود که در خلال هفته‌هاي آينده شاهد ورود تدريجي Galaxy A9 Pro به کشورهاي ديگري به جز بازارهاي آسيايي باشيم اما ممکن است که قيمت نهايي اين مدل کمي با قيمت تقريبي مذکور متفاوت باشد.